Ιστορικά στοιχεία

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο στο καλοκαίρι του 1993 η οικογένεια αποφασίζει να μεταμορφώσει το πατρικό σπίτι σε εστιατόριο.

Έκτοτε όλα άλλαξαν, το κατώι του παππού «Παναή» με τα δώδεκα βαρέλια κρασιού Βαρδέα και Βερτζάμι καθώς και το ελαιόλαδο,μεταλλάχτηκαν σε τηγάνια, κατσαρόλες και κουτάλες…

Τα αρώματα του μούστου αντικαταστάθηκαν από κανέλα, μοσχοκάρυδο, θυμάρι, δεντρολίβανο!!!

Σήμερα η ίδια οικογένεια ακολουθεί πιστά την παράδοση της Λευκαδίτικης κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα αγαθά της γης με αγάπη και μεράκι συνεχίζοντας όπως τότε, να μαγειρεύει…

Το εστιατόριο μας

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού, το Αθάνι, πηγαίνοντας για τις παραλίες Πόρτο κατσίκι Εγκρεμνοί και Γιαλό βρίσκεται το Λευκάτας.

Αγναντεύοντας τον ορίζοντα του ιονίου μπορείτε να απολαύσετε από το πρωί τον καφέ σας να γευθείτε σπιτικές μαρμελάδες, πίτες, ουζομεζέδες, χειροποίητα γλυκά και τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις αφήνοντας τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις σας ελεύθερες.

Με έμφαση στα αγαθά της Λευκαδίτικης γης δοκιμάστε λαχανικά και φρούτα από το μποστάνι μας καθώς και θυμαρίσιο μέλι , ελαιόλαδο, κρασί και φυσικά κρέατα, ψάρια και θαλασσινά με άρωμα ιονίου.